Sidst opdateret af .

Agility træning

Agility er en sport hvor hunde og mennesker arbejder sammen.

Agility
Det vigtigste er, at hunden skal have det sjovt.Agility er en forhindringsbane, bestående af flere højdespring, balanceboom, vippe, A-bræt, slalom, hjul, tunnel, pose, m.m. Når banen er stillet op skal den tages i bestemt rækkefølge, og det er altid en ny bane hver gang. På Agilitybanen, skal hunden igennem banen hurtigst muligt uden at begå fejl, d.v.s., at hunden ikke må rive overliggerne på springene ned, på balanceboom, vippe og A-bræt skal de røre op – og nedgangen som er malet i en anden farve, forhindringerne skal tages i rigtig rækkefølge m.m.

Alle hunde uanset herkomst,

kan have glæde af at træne på agilitybanens forhindringer; men ikke alle hunde er velegnet til at deltage i Agility-konkurrencer, ligesom mange mennesker dyrker en sportsgren uden at skulle kvalificere sig til olympiaden, så kan mange hunde få stort udbytte og glæde af at arbejde på en agilitybane. En hund som arbejder på agilitybanen, lærer sin krop bedre at kende, idet den skal springe, krybe og balancere. Den lærer sine muligheder og begrænsninger at kende, og den lærer at stole på sig selv og på sin ejer/fører.
Forsikring
Alle hunde skal være lovpligtigt ansvarsforsikret.

Agility : Godbidder

Gode, små, bløde godbidder anbefales (f.eks. Frolic, pølser, kød, kyllingehjerter eller leverstykker). Det er forbudt at give godbidder til andre hunde på holdet.

Hjælp
Det er en misforstået hjælp at trække eller skubbe hunden over eller igennem forhindringerne. Hunden mister tilliden til sig selv og dig.

Agility :Indlæringsfejl

Træn aldrig alene på forhindringerne uden tilladelse fra din træner. Selv små fejl kan få store konsekvenser for hundens korrekte forcering af forhindringen senere hen.

Agility :Legetøj

Til nogle hunde kan det være mere velegnet at anvende legetøj som motivationsfaktor end godbidder. Pas på, at der ikke opstår slagsmål hundene imellem om legetøjet.

Agility :Løbetid

Tæver har ikke adgang til træningspladsen i løbetiden.

Agility : Opvarmning

Husk lidt opvarmning af hunden – og dig selv – hvis I har stået længe i koldt eller regnfuldt vejr og ventet på at skulle løbe.

Agility :Samle op

Medbring selv poser til fjernelse af din hunds eventuelle efterladenskaber og husk at bruge dem. Har du lagt en pose på området, så husk at smide den i skraldespanden, inden du forlader træningsområdet, så den ikke bliver fundet af græsslåmaskinen!

Agility :Tisse

Sørg for, at hunden har tisset af før træning. Det er strengt forbudt for hundene at lette ben op ad forhindringerne. Skulle de ved et uheld ske, skal der øjeblikkeligt vaskes af med vand samt evt. klorin.

Agility :Vejrlig

Dette begreb findes ikke i klubben, da vi træner uanset vejret, dog undtaget evt. ekstreme vejrforhold.

Rigtig god fornøjelse med jeres træning

Hundetræning stimuleres hunden både mentalt og fysisk. Hundens selvtillid og selvværd øges, og kontakten mellem hund og ejer styrkes.

Vi ser gerne, at hvalpene kommer på træningsbanen fra de er 8-9 uger. Det er dog aldrig for sent at starte til træning – uanset hundens alder.
Hundetræning