Sidst opdateret af .

Hvalpen hopper op

Hvalpen hopper op. For hunde er det naturligt at ville snuse og slikke os i hovedet

Hvalpen hopper op

når vi hilser på dem. At puffe/slikke tæven i mundvigene for at få hende til at kaste mad op til hvalpene er et overlevelsesinstinkt for hvalpen og en arv fra dens vilde forfader, ulven. Senere, når hvalpene begynder at spise fast føde, bliver denne puffen/slikken til en ritualiseret hilsen.
Hvalpen hopper op : Eftersom hundene retter deres sprog mod os mennesker, er vi også ofre for denne (måske mindre praktiske) adfærd. Vi ønsker imidlertid også, at vores hvalp skal beholde sin positive indstilling til fremmede mennesker, så det er ikke en god ide at skælde den ud, når den handler i overensstemmelse med sin natur og hopper op efter vores ansigt.

hvalpen hopper op : Det er vigtigt, at undgå at belønne hvalpen for at hoppe op.

Man belønner hvalpen, hvis man giver den kontakt når den hopper op – at skubbe hvalpen ned og f.eks. sige “nej”, er også kontakt. Beløn i stedet hvalpen ved at give den kontakt og godbidder, når den har alle fire ben i jorden. Afbryd med det samme, hvis hvalpen igen hopper op, når du begynder at snakke/kæle med den. Ved meget inkarnerede “hoppere” kan man med fordel vende ryggen til, hver gang hvalpen hopper op og på denne måde fratage den muligheden for kontakt ved den uønskede adfærd.

Det er nødvendigt at træne intensivt på dette ritual sammen med mennesker,

som man kan instruere i ret adfærd. Jo flere forskellige mennesker, der træner denne øvelse med hvalpen, desto mere generaliseret bliver adfærden (det vil sige, at hvalpen lærer, at dette ritual gælder i alle situationer, uanset hvem mennesket er).
Hvalpen hopper op : Dørklokken

Hvordan skal hunden reagere, når det ringer på døren? Det er smart at indlære en rolig rutine lige fra start. Hav en bøtte med godbidder stående let tilgængeligt ved hoveddøren. Når det ringer på døren går du roligt ud til den. Lad bare hunden løbe i forvejen, det vigtigste er, at du viser, at der ikke er noget, man behøver at stresse op over ved selv at bevæge dig roligt.
hvalpen hopper op :

Ved hoveddøren tager du et par godbidder fra bøtten og beder hunden om at sætte sig.

Skulle hunden blive stående, venter du blot tålmodigt til den har sat sig ned, før du giver den godbidden. Det er vigtigt, at hunden forholder sig helt roligt, inden du åbner døren og lader gæsten komme ind. Gæsten bør nu hilse på hunden på samme måde som i ovenstående råd “hvalpen hopper op”.
Man kan evt. have en bøtte med godbidder hængende på ydersiden af døren, så gæsten kan give hunden en godbid, når den hilser med alle fire ben på gulvet, eller måske endda lave en sit-øvelse med hunden. Det er generelt en god ide at instruere alle besøgende inden de ankommer.

Hvalpen hopper op : 4 regler, der gør dig til en populær hundeejer

Hav altid din hund i snor på gaden – det er ikke alle mennesker, der er lige så glade for hunde som du selv er og selv den mest lydige hund kan finde på at løbe ud på vejen, hvis den rette påvirkning dukker op (kat, egern, ræve, andre hunde m.m.) Brug en almindelig snor – ikke fleks-line – i trafikken.

Lær din hund ikke at tisse op ad butiksfacader,

tøjstativer, skilte, blomsterkrukker m.m. Husk det er dit ansvar at fortælle din hund, hvad der er rigtig, og forkert, det er alså ikke særlig lækker, at hanhunde går og tisser op af alt i byen, tænk på dine medmennesker.

Saml altid din hunds efterladenskaber op – også i skov, park og andre bevoksede steder. Dette sikrer færdsel uden uheld samt mindsker spredning af hjerte- og lungeorm via hundenes afføring.

Lad ikke din løse hund løbe hen til en anden hund,

der er i snor. Heller ikke selv om du går i et friløbs område. Kald i stedet din hund til dig og lad den blive der, til den anden hund har passeret. Det kan jo være, at den anden hund er i snor fordi den er aggressiv, i løbetid, syg eller andet. Kald også din hund til dig, hvis der kommer andre mennesker, cyklister, joggere m.m.
Hvalpen hopper op :

Fysisk motion

At bruge hjernen er noget at det mest trættende man kan sætte hunden til og det trætter den på en anden måde, end hvis man motionerer den fysisk. Hvis man motionerer en hund kommer den bare i bedre form, og det giver som bekendt mere energi både hos mennesker og dyr. Den fysiske motion er vigtig, men den bedste måde at trætte en hund på er ved at beskæftige dens hjerne. Den træthed, der kommer efterfølgende, er længerevarende og giver en roligere hund. Man kan trætte hundens hjerne på flere måder, f.eks. ved næsearbejde, problemløsning, nye oplevelser eller indlæring.

Det er derfor en rigtig god idé at give hunden daglig aktivering,

hvor både benene, næsen og hjernen bliver beskæftiget. Det kan dog af og til være svært at finde på noget at lave med hunden, og følgende sider er ment som en inspiration og vejledning til en god “basis-aktivering” af hunden.

Hvalpetræning med sin hvalp, er noget man skal gå til, her lære din hund, at lege med andre hunde, samt at holde fokus på at udføre de opgaver vi stiller vores hvalp.