kend din hund

Sidst opdateret af .

kend din hund

kend din hund

Hundetræning før vi kommer til trænings pladsen, så man ved hvorfor vi gør som vi gør, lære at forstå sin hund.
kend din hund : Her lære du om hvordan man træner sin hund, lære om hvad du kan lave med din hund, og hvilken ting man skal være opmærksom op, så hunden ikke får tillært sig nogle dårlige vaner, kursuset for den som vil vide mere om det af have hund. Det koste 100 kr, og vil tage omkring 2 timer, kursuset er uden hund.

kend din hund : Hunde kan ikke tale

men de siger en hel masse alligevel. Hunde og børn er som regel en vellykket cocktail, men de skal gensidigt lære at forstå og respektere den anden, inden du trygt kan overlade dem til leg og hygge i hinandens selskab. En af de vigtigste elementer i forebyggelsen af hundebid, er at lære børn at forstå hundens kropssprog – hunde taler med kroppen, og det kan børn med lidt hjælp sagtens lære at aflæse.

kend din hund : Børn skal lære

– Ikke at drille
– At respektere hundens enemærker og dens grænser
– De skal lære at forstå, hvad hunden signalerer og lade den være i fred, når den beder om det

Hunden skal lære

– Ikke at tage for hårdt fat i børnene
– At stoppe legen, når børnene siger fra
– At være tolerant og overbærende over for små børn og anse dem for 100% fredet – også når de opfører sig forkert. Eks: Hvis et lille barn kommer til at træde hunden på halen ved et uheld eller klappen den på en uheldig måde, skal hunden lære at sige fra ved at gå – ikke ved at knurre, snappe eller bide

kend din hund : Se hundens kropssprog

Lær dit barn hundens sprog
Forskningen viser, at små børn mellem tre og otte år har en tendens til at behandle familiehunden, som om den var et barn. Forskningen viser også, at små børn er dårlige til at forstå hundens signaler. De ser på hundens hoved og ansigtsudtryk – og ikke på hele hundens kropssprog. Af samme grund har mindre børn svært ved at skelne mellem en bange hund og en glad hund.

Tag en snak med dit barn ud fra følgende lille oplæg:

Vi mennesker taler mest med ord – hunde og andre dyr kan ikke tale på samme måde som os, men de fortæller os en hel masse med kroppen i stedet for. Vi mennesker bliver nødt til at lære hundens sprog at kende, fordi den er vores gode ven. Hvis vi lærer at forstå, hvad den siger til os, bliver det sjovere og mere sikkert at være sammen med hunden.

kend din hund : Hundens signaler

Det er vigtigt, at børnene lærer at forstå og respektere de signaler hunden sender, når den har brug for fred, en lille pause eller lidt mere afstand.

Disse signaler kan være:

– Sammenknebne øjne
– Lav hoved- eller kropsholdning
– Kigge væk (dreje hovedet)
– Gabe
– Slikke sig om snuden
– Smaske
– Fryseposition (hunden “fryser” fast i en bestemt position, oftest stående med lav krop- og hovedholdning)
– Tilbagelagte ører og lange mundvige
– Puster (hyppig vejrtrækning)

Vejledende regler for dig som forældre og hundeejer:

Følgende regler kan hjælpe til at forebygge, at barn og hund hund udsættes for situationer, der burde være undgået.
– Efterlad aldrig en bundet hund uden opsyn
– Lad aldrig hunde og små børn være sammen uden opsyn
– Hunden bør have mindst et lettilgængeligt sted, hvor den altid har fred
– Respekter altid både hund og børns behov for fred eller afstand

Hunden taler med hele kroppen

Hunden taler med øjne, ører, mund, hale og hele sin kropsholdning. Hundens kropssprog er meget
detaljeret, og så taler det altid sandt! En hund kan ikke lyve. Jo bedre du kender din hund, jo bedre vil du være til at tale med den og forstå den – og dermed undgå konflikter og uheldige episoder, der skyldes misforståelser. Husk i dine ”samtaler” med din hund aldrig at råbe. Hundens hørelse er meget bedre end menneskets, og derfor bør du aldrig råbe af din hund. Faktisk er det sådan, at jo mere stille og kontrolleret du taler, jo mere opmærksomt vil din hund lytte til dig – og jo mere respekt har den for dig!

kend din hund : Mini-ordbog over hundens sprog

Hunde bruger ikke kun ét signal ad gangen, men ofte en kombination af signaler, men her kommer nogle af de vigtigste signaler, din hund udsender både i forhold til dig og andre hunde:
Store, stirrende øjne og fast øjenkontakt:
Hunden siger, at den er overlegen og har styr på situationen.
Smalle øjne og vigende øjenkontakt:
Hunden føler sig ydmyg og underlegen. Giver efter.
Blink med øjnene:
Den accepterer din/den anden hunds overlegenhed/ giver accept. Samme budskaber sender hunden, når den slikker sig om munden og gaber.

Mini-ordbog over hundens sprog

kend din hund : Fremadrettede ører:
Viser styrke, opstemthed, hunden er klar og vågen.
Bagudrettede ører:
Underlegenhed, venlighed, måske angst.
At smaske/slikke sig om munden:
Hunden viser imødekommenhed og/eller venlighed og forstår også disse tegn fra dig, hvis du gør det samme. Derfor kan en konflikt med en hund ofte dæmpes ved at gøre det samme (hvis du har

Mini-ordbog over hundens sprog

mod på at kaste dig ud i at tale rigtig ”hundsk”!)
Dreje hovedet til siden:
kend din hund : Et signal, hunden kan bruge til at dæmpe en konflikt, vise accept, dreje af. Samme signal sender
hunden ved at kigge væk. Den viser, at den synes, situationen er ubehagelig og at den ikke ønsker at udgøre en trussel. Din hund vil ofte vende hovedet væk, når den hilser på en fremmed hund på gaden eller i en park. Prøv at lægge mærke til din hunds måde at tale på. Det er sjovt at afkode og selv indgå i aktive samtaler med hunde, når du kender de vigtigste ”gloser”!
At lægge sig ned:
Et dæmpende signal. Hvis hunden lægger sig ned under en leg, kan det være fordi den er træt af legen eller synes, den går for vidt.
Halen mellem benene:
Hunden er bange, utilpas, utryg, føler sig truet.

kend din hund : HUSK! ALLE HUNDE ER FORSKELLIGE

Ligesom vi mennesker er hver enkelt hund helt sin egen og har sin egen måde at meddele sig på. Hvis du giver dig tid til at ”tale” med din hund og iagttage den, vil du hurtigt lære – helt instinktivt – at forstå, hvad den siger.
At afkode stemninger og kropssprog – en god ballast til dit barn hele livet

kend din hund : Prøv at lær dit barn de vigtigste signaler,

som netop jeres hund udsender, for at undgå uheldige situationer og skabe den bedst mulige relation og gensidige forståelse mellem barnet og familiens hund. Det er en guldgrube af viden, dit barn får på den måde. At være i stand til at afkode sindsstemninger og kropssprog hos andre væsner, giver empati og kan være nyttigt både i børnehaven, i skolegården og i det hele taget ude blandt andre mennesker – hele livet.

Vi har ikke sat nogle dato på, hvornår vi udbyder dette kursus.

Hundetrænings pladsen i Vordingborg, betjener hunde fra Lundby,Vordingborg,Mern,Møn,Stege,Præstø,Langebæk,Tappernøje ,Køng, Lundby, Svinø, Sværdborg,Udby,Allerslev, bogø

Mød os på Facebook

Læs mere