Sidst opdateret af .

Hundehvalp

HundehvalpHundehvalp – ny hvalp i hjemmet.

Den kan anbefaler at familien laver en plan for jeres hundehvalp, hvad må den og hvad er ikke tilladt, hvem træner hvalpen, hvem giver den mad når den ankommer til hjemmet. En hverdag med en hvalp skal planlægges, så alle behov tilgodeses, men også så det passer med familiens rutiner.

Hvalpens første tid

Den første tid er meget afgørende for resten af jeres tid med hvalpen. Samarbejdet med jeres nye hvalp starter med et samme, når den ankommet til sit nye hjem.
Hundehvalpen er som en baby. Dens største behov er tryghed, søvn og mad. Når hvalpen er tryg og udhvilet, er den klar til at udforske. Vi skal vise hvalpen vejen frem, med positiv adfærd, så hvalpen får den adfærd vi ønsker. Hvalpen har masser af adfærd med fra kuld søskende , som vi mennesker ikke ønsker, bl.a. bider i benene

Hvalpene bider

En hvalp oplevere tingende gennem sin mund, 70% af det der sker forgå omkring hoved
Hvalpen husker alt den har lært til den er 16 uger, i denne periode lære den meget hurtig
Hundehvalp – skal sove 18-20 timer dagligt.
Det er meget vigtigt at hvalpen får den ro som den har behov for. Flere gode hvilepladser i huset, hvor den ikke kan forstyrres. Hvis der er børn i hjemmet skal de lære at accepterer hvalpen og dens behov. Hvalpen må ikke forstyrres når den sover.

Hundehvalp – skal have flere måltider i døgnet.

En hundehvalp er vant til at få 3-4 måltider ved opdrætter. Når hvalpen kommer hjem er det vigtig at i følger opdrætters fodring. Normal fodring af hvalp er morgen, frokost/tidlig eftermiddag, aften og evt. inden sengetid. En hundehvalp må aldrig sultes eller sættes på slankekur.
Hundehvalp – elsker faste rutiner.
Alle hvalpe får en stor tryghed ved faste rutiner. Det værende : faste sovepladser, faste spisetider, gåture og leg/ træning.

Hvad må hvalpen og hvad må den ikke.

Det er meget vigtigt at alle bliver enige om de samme regler for hvad hvalpen må, og hvad hvalpen ikke må. Det skaber stor forvirring for hvalpen med mange forskellige regler.Vis hvalpen frem – f.eks du må ikke bide i mig, men i dette…. Du må ikke sove her, men her skal du sove

Gåtur med en hundehvalp.

Hvalpen skal lære at gå tur. Sele og halsbånd skal tilvænnes. En gåtur skal ikke være længere end hvalpen kan overskue . Bliv ikke bekymret når hvalpen ikke vil besørge ude, det er helt normalt, at hvalpen ønsker at besørge i haven hvor der er trygt.
Men vigtig at hunde får en masse oplevelser, gå forskellige ture hver dag

Renlighed

Hvalpen er ikke renlig når den ankommer til dens nye hjem. Den vil med tiden kunne holde sig længere og længere tid af gangen. Den skal altid ud når den har sovet, leget, spist.
Hvalpen skal aldrig straffes for at den skal besørge, vis den vejen frem. Afbryd ikke når den er gået i gang med at tisse, men tag den ud med den samme.

Hvalpetræning.

Et stort tillykke med jeres nye hvalp, vi begiver os nu ud til hvalpetræning. Et samarbejde begynder, og som giver bonus resten af hundens liv. Her lære jeres hvalp social omgang med andre hunde, lære at side dække komme når man kalder, selv under stress, ja listen er lang, så skynd jer at tilmelde jer, Hunden er ikke født med menneske sprog, så vi må guide hinanden til et fælles sprog. Vi guider hunden til en ønsket adfærd.