hanhund ved, om tæven har løbetid

Sidst opdateret af .

Hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid

hanhund ved, om tæven har løbetid, læs det her

Hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid .Det er hanhundens uovertrufne lugtesans, der leder ham på sporet af kønsmodne hunner.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid :

Hanhunden kan, når han er kønsmoden, lugte, når en hunhund er i løbetid. Unge hanhunde vil typisk reagere på løbetiden både før og et langt stykke tid efter, at en tæve har været klar til parring.
Hvornår en hanhund bliver kønsmoden er meget afhængig af, hvilken race man taler om. For nogle små terrierracer kan det allerede være, fra de er 5-6 måneder. De store og tunge racer kan vente helt op til 13-14 måneders-alderen, før de reagerer på en løbe tids tæve.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid : En ældre hanhund, der har lært af livet,

vil snuse til tæven for derefter at konstatere, hvornår han helt nøjagtig skal gøre noget ved sagen. Hvis tæven har været i løbetid, vil han blot konstatere dette og typisk markere ved at tisse oven på tævens urin, skrabe bagud og måske fortælle andre hanhunde, at han ser denne tæve som ”sin” ejendom. Derefter vil han ikke foretage sig særlig meget mere.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid :

Andre hanner reagerer ganske voldsomt og forsvarer tæven mod andre hanner og sågar også overfor nogle tæver.

Hanhundens reaktion er meget forskellig, alt efter, hvordan dens egen flok i familielivet hænger sammen, om den bliver brugt som avlshund, om den er langt oppe i hunde rangorden (hvis den er del af en hundeflok) m.m.
Der er stor forskel på både hannens og tævens adfærd alt efter om hannen og tæven bor sammen, kender hinanden i forvejen, er i familie, eller blot mødes på en gåtur.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid

Det er rigtig svært at gå til hundetræning med sin hanhund når der også er en tæve der er i løbetid,

tænk på det.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid : Når tæven er kommet i løbetid, er den for det meste psykisk ude af balance. Derfor skal du støtte den i alle situationer, for den kan ikke forstå, hvad det er, der er sket. Hold altid tæven i line, når den er løbsk. Den må under ingen omstændigheder være løs, når den luftes. Det er sekunder, det drejer sig om, hvis en hanhund parrer sig med den. Normalt siger man, at tæven er ”ståfærdig”, dvs. at hun er modtagelig for parring på 11. – 13. dagen. Også her gælder, ingen regler uden undtagelser. Jeg har haft en tæve, som først var ”ståfærdig” på 21. dagen. For at undersøge dette, kan man klø tæven ved haleroden. Flytter hun halen op eller til siden, er det op over.

hvordan ved en hanhund, om tæven har løbetid, er det svar vi får ved at læse dette indlæg.