Hundefrisør

Sidst opdateret af .

hundefrisør bader hunde samt trimmer og klipper deres pelsHundefrisør, En behandling kan tage 3-4 timer.

En hundefrisør bader hunde samt trimmer og klipper deres pels. De giver også råd til hundeejerne om fodring og opdragelse. Langt de fleste hundefrisører har deres egen salon, hvor de også sælger artikler til hunde.

Hundefrisør : Soignering

Alle hunde skal soigneres af hensyn til deres velbefindende. Soignering vil i den forbindelse f.eks. sige, at hundens øjne, ører, negle og tænder skal passes, pelsen skal friseres, og at hunden skal trimmes, klippes og/ eller vaskes regelmæssigt. Det er derfor vigtigt at man fra starten vænner hvalpen til at stå på et bord (med skridsikkert underlag) for at lære den at blive friseret og få checket tænder, øjne ører og poter. Så vil hvalpen tage det som en naturlig ting at komme på hundesalon. Det er nemmest både for hund og hundefrisør,

hvis hunden i det daglige er vant til at være i hænder.

Som regel går det meget hurtigt med at få opbygget et tillidsforhold mellem hunden og den, der skal behandle den. Det går nemmest, hvis ejeren roligt og selvfølgeligt går sin vej. Hvis ejeren tøvende bliver stående, vil hunden koncentrere sin opmærksomhed på “mor” eller “far”. Fortroligheden og tilliden mellem hund og hundefrisør kan først etableres, når de har hinanden på “tomandshånd”. Det er vigtigt for den daglige pleje, at De anskaffer de rigtige redskaber. Hundefrisøren kan vejlede om, hvad De skal bruge netop til Deres hunderace, så De ikke risikerer at bruge penge på noget der er mindre egnet , eller helt uanvendeligt, sådan at De ikke bruger mere tid på Deres hunds soignering, end De skal og dermed trætter hunden unødigt.

Soignering – Pelspleje af langhårede og pelsrige hunde.

Har man en pelsrig eller langhåret hund, er det vigtigt at man husker at soignerer hundens pels.Mange ved ikke helt hvordan, derfor en lille vejledning. Flere oplysninger og råd kan altid fås hos en eksamineret hundefrisør, som tager sig af alle racer, ikke kun klippe- og trimmehunde. Vores hundefrisør står gerne til rådighed med vejledning herom.

Hundefrisør : Den daglige pelspleje.

Har man hund med lang pels er det vigtigt mindst en gang ugentligt, at frisere pelsen godt igennem. Det er vigtigt at vænne hunden til at komme op og stå på et bord fra lille af. Start så fra den ene ende af hunden , tag et lille stykke af gangen og skil pelsen så huden hele tiden er synlig. Så har man bedre føling med hvor man er kommer til. Først bruges karten til at løse op med. Derefter bruges en grov kam, til at gå efter med sådan, at man er sikker på at eventuelle filtre er væk. Sådan forsættes indtil hele pelsen er gennemarbejdet. Det er især vigtigt at være omhyggelig ved ører, under halen ( bukserne) under forben og ved halsbåndet.

Hundefrisør : Filtret pels.

Skulle det alligevel ske at, pelsen bliver filtret, så man ikke kan klare udfriseringen selv, kontakt da straks hundefrisøren Denne kender problemet og kan hjælpe med råd om hvordan man bedst klarer sagen, l mange tilfælde kan man, uden de store gener for hunden, frisere pelsen ud igen.
Men nogle tilfælde kan være så slemme, at man må klippe pelsen af og starte på en frisk. Først og fremmest bør man tænke på hunden, pelsen gror jo ud igen.

Hundefrisør : Bad.

Hvis man selv vil vaske sin hund, er det meget vigtigt at pelsen ikke er filtret. Den skal altid være friseret helt igennem og fri for filt. Hvis man bader en filtret pels vil den trække sig sammen og problemet vil blive meget større. Det kan faktisk blive umuligt at frisere i pelsen bagefter. Husk også altid at sæben skal skylles omhyggeligt ud. Hvis der sidder sæberester tilbage, kan det let give kløe og irritation med evt. eksem til følge.
Det er altid vigtigt, hvis man har problemer eller spørgsmål, at kontakte vores hundefrisør, der altid er klar med råd og vejledning, og helst før pelsen er blevet filtret.

Læs mere