Hundesprog

Sidst opdateret af .

Hundesprog, hunden snakker til dig

Hundesprog

Alle hunde taler” til hinanden, til sine ejere og til alle andre de møder. Deres natur er utrolig høflig, og de er fantastisk observante.

Mennesker kunne lære utrolig meget om hunde, ved at blive bedre til at observere hvad vores hunde gør. Men er langt lettere sagt end gjort. For at være god til at observere skal man bruge øjnene og vi mennesker er for længst blevet for vant til at bruge stemmen.

Hunde sender signaler til os konstant, hvad enten de er glade, forventningsfulde, trætte eller utilfredse. En hund er en åben bog, vi skal bare lære at tyde dens sinaler

Hundesprog : Dæmpende signaler

Hunde sender dæmpende signaler til andre for at vise, at de er venlige. De bruger dem også, hvis vi eller andre hunde er for frembrusende, gør noget de ikke kan lide o.s.v

DREJE HOVEDET AT GABE SNUSE I JORDEN FLAKKE / BLINKE LANGSOMT MED ØJNENE AT VENDE BLIKKET BORT AT VENDE SIDEN

LÆGGE SIG AT SLIKKE SIG OM SNUDEN AT SMASKE LEGESTILLING

Løfte den ene pote, gå imellem at ryste sig AT markere bruge OMDIRIGERET adfærd at smile / knibe øjne sammen

logre langsom

Hundesprog : Truende signaler

Hunde bruger altid dæmpende signaler, før den reagerer stærkere. Kommer der ikke svar fra den anden hund eller menneske, vil hunden begynde at vise truende signaler. Virker de truende signaler heller ikke, vil hunden forstærke signalerne, og først som sidste udvej, vil den bide fra sig.

Direkte øjekontakt langsom gang og stiv haleføring – uden logrer knurren uden at vise tænder

knurren vise tænder bide efter modparten angreb med bid , dette skyldes ofte at hunden er usikker, og et angreb syntes hunde ofte er den bedste løsning, fra naturen er hunden ikke aggressiv

Hundesprog : Forkerte signaler

Vi mennesker bruger ofte de forkerte kropssprog til vores hunde. Signaler vi sender med god mening men bliver opfattet modsat. De vigtigste signaler vi bør undgå er:

Direkte øjekontakt AT GÅ Direkte mod hunden og smile, at stå foroverbøjet over hunden at række ud efter hunden , at tage hunden og fastholde, for nogle racer er direkte øjen kontakt ikke særlig godt, her tænker jeg på hyrdehundene, her betyder det at hyrdehunden stopper op.

Læs mere