Løbetid hunde

Sidst opdateret af .

Løbetid hunde.

Løbetid hunde

En tæve i løbetid skal støttes af sine omgivelser. Undlad desuden at ydmyge den ved at give den ”bukser” på.
Har man anskaffet sig en tæve, må man også gøre sig klart, at tæven kommer i løbetid. Tæven kommer første gang i løbetid, når den er mellem seks måneder og et år. Det er normalen, men ingen regler uden undtagelser. Der kan godt gå op til to år, inden det sker første gang. Første løbetid er en vanskelig tid for tæven, hun har svært ved at holde sig selv ren. Lad være med at skamme hende ud, hun gør sit bedste. Ved senere løbetider vil hun gøre sig ren, så man næsten ikke opdager, at hun er løbsk.

Jeg er modstander af menstruationsbind såkaldte “bukser” til hunde.

Hunden ser ynkværdig ud, og føler det som en straf, desuden lærer den aldrig at holde sig selv ren på den måde. De fleste tæver forsøger i øvrigt også at bide bukserne af.

Løbetid hunde : Når tæven er kommet i løbetid, er den for det meste psykisk ude af balance. Derfor skal du støtte den i alle situationer, for den kan ikke forstå, hvad det er, der er sket. Hold altid tæven i line, når den er løbsk. Den må under ingen omstændigheder være løs, når den luftes. Det er sekunder, det drejer sig om, hvis en hanhund parrer sig med den. Normalt siger man, at tæven er ”ståfærdig”, dvs. at hun er modtagelig for parring på 11. – 13. dagen. Også her gælder, ingen regler uden undtagelser. Jeg har haft en tæve, som først var ”ståfærdig” på 21. dagen. For at undersøge dette, kan man klø tæven ved haleroden. Flytter hun halen op eller til siden, er det op over.

Skal tæven parres, er det klogt,

at kontakte dyrlægen og få taget et “skrab”, som giver 100 procent sikkerhed for, hvornår tæven er ”ståfærdig” og kan parres.

Ønsker man at træne med en løbsk tæve, skal man:

Løbetid hunde : forhøre sig hos træneren, om man må deltage.
være særligt opmærksom på tævens signaler og afbryde træningen, hvis tæven viser tegn på utryghed eller viser sig usikker.

Løbetid hunde : Møder man en løs hanhund på sin luftetur,

så lad være med at tage tæven op i armene uanset størrelse. Jag i stedet hanhunden ad h…… til. Du kan evt. have en opvaskemiddels flaske med vand med på dine gåture. Med den kan du sprøjte vand efter den løse hanhund, så du undgår, at den kommer hen til tæven.

Løbetid hunde : Mange løbske tæver viser i første løbetid aggressioner mod andre hunde uanset køn.

Det er et tydeligt tegn på usikkerhed. Her gælder det om at støtte tæven, uden at forstærke hendes aggressioner.

Når en tæve er i løbetid, så er det en god ide ikke at komme til hundetræning, når den er på sit højeste, tænk på de kursister der har hanhunde, de kan ikke styre dem, og det er da synd.

Af hundetræner Per Kaarup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.