Ro på hunden inden gåturen

Sidst opdateret af .

Ro på hunden inden gåturen

Ro på hunden inden gåturenhundene skal i ro inden gåturen. For mange mennesker er det et problem, at hunden kører utrolig højt op inden gåturen. Dels er det irriterende, at hunden gør og er vild, dels trækker hunden tit uhæmmet på den første del af gåturen som følge af, at den kørte så højt op i stress af glæde over at skulle ud.

Du kan lære hunden at være rolig inden gåture,

ved at den ikke får noget ud af at være vild. Det vil sige, at den ikke bliver forstærket i den uønskede adfærd ved at få det, den gerne vil have, her at komme ud og gå tur, når den er vild og kørt op. Det bedste at gøre er, at fryse sine handlinger, når hunden begynder at køre op.

Det vil sige, at stoppe op og vente på, at hunden igen er faldet ned og er i ro,

inden man fortsætter det, man var i gang med. Jeg har lært Sofus, at han skal sidde, når han skal have sit halsbånd på. Når han var for vild, så flyttede jeg mig og halsbåndet, til han sad roligt og ventede på at få det på.

Det kan også være en god ide,

at lære hunden at sidde og vente på, at du giver lov til, at den må gå ud ad døren eller lågen. Det er ikke at forveksle med lederskab, for det har intet med det at gøre. Det handler simpelthen om, at lære hunden nogle spilleregler for, hvordan man opfører sig, når man skal ud og gå tur – og det er IKKE at blive helt vild og stresset.

Det handler om at være tålmodig og konsekvent

(læs: ikke at give efter). Og hele tiden have for øje, hvad det er, du gerne vil have af din hund, så du kan være klar til at forstærke den, når den er lige, som du vil have den – nemlig i ro. Forstærkningen er her at komme ud at gå tur, eller at få halsbånd på, da det gør, at hunden kommer nærmere turen. Det kan godt være, at det tager lang tid at komme ud ad døren i starten, men

du må vente til hunden er i ro,

inden du går. Ellers fortsætter den med at være stresset og urolig, når I skal ud at gå tur.
Når man kommer til hundetræning, så er det også en god ide at få ro på sin hund, lad være med at fare over til de andre hunde, men lær din hund at du bestemmer hvornår den skal hilse,

held og lykke.Starter man med hvalpetræning,

så bliver det indlært for starten af hundens liv, og bliver frem rettet nemmere at arbejde med sin hund

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.