Sidst opdateret af .

Ringtræning hunde

Ringtræning hunde

Ingen tilmeldinger, man møder bare op, man betaler ved ankomsten.
Hundeudstillinger er en spændende sport, hvor du får en vurdering af din hunds udseende.

Ringtræning

dette har vi ikke mere på vores trænings plads, her anbefaler DKKs ringtræner som det sted hvor man kan få hjælp, de har også Ringtræning i Vordingborg og Næstved

Ringtræning hunde

Ringtræning hunde , Dette er også stedet, hvor du ser andre hunde af mange forskellige racer og oplever fællesskabet med samme interesse for hunde.

Du lærer hvordan du skal fremstille hunden ved en udstilling eller et skue.

Ringtræning hunde, Træningen koster 40 kr. pr. gang, betales når man kommer, ingen tilmeldings pligt
En udstilling går ud på at sammenligne de udstillede hunde med den gældende race standard for de forskellige racer og kåre de hunde der på bedste vis er så tæt på standarden som overhovedet muligt.
Ringtræning hunde, Racens standard er international og ens i alle lande. En standard angiver, hvordan den pågældende race skal se ud:

 • Højde
 • Vægt
 • Øjenfarve
 • Korrekt bygning
 • Ryg længde
 • Ben stilling
 • Hoved bredde
 • Halens placering
 • Det er også angivet hvad der anses for fejl.
  En praktisk ting ved den internationale standard, er at man får udenlandske dommere til at dømme på internationale udstillinger herhjemme. På den måde undgår man at det er de samme danske dommere der udelukkende vurderer hundene.

  Ringtræning hunde,  Udstillingsdagen

  Når tilmeldingen er foretaget, og hunden er forberedt på bedste vis, er der ikke meget andet at gøre end at møde op i god tid og vente på det bliver ens tur til at få hunden bedømt.

  Heldigvis er der mange andre udstillere med mange forskellige racer, man kan snakke med og udveksle erfaringer med. Det gør ventetiden ikke føles så lang, og at man møder en masse nye mennesker der har den samme interesse nemlig hunden.

  Udstillingen forgår på den måde at hundene bedømmes race for race i flere forskellige ringe. I hver ring er der en dommer og en ringsekretær. På selve udstillingen kan man altid spørge om hjælp fra enten ringpersonalet eller kontoret på udstillingen. De vil være behjælpelige med alle spørgsmål. Dommeren taler man ikke med, heller ikke under bedømmelsen, medmindre man selvfølgelig bliver spurgt om noget.

  Ringtræning hunde

  I god tid før det bliver ens tur stiller man sig op ved ringen, med ens nummer på hunden fastgjort synligt på tøjet, så ringsekretæren kan registrere hvilke hunde der er hvem.
  Ringsekretæren kalder hunden ind og man stiller op i nummer orden, med passende afstand til de andre hunde i ringen. Hunden bliver kaldt frem en for en til bedømmelse.
  >Ringtræning hunde,  Dommeren kigger ofte først på hunde på nært hold, derefter skal mange af de små hunde stilles op på et bord, så dommeren har lettere ved at vurdere hunden. Derefter ser dommeren hunden i bevægelse.

  Hunden skal trave i et passende tempo,

  og gå så pænt så muligt for at dommeren kan vurdere hundens bevægelse bedst muligt. Hvis hunden sjosker af sted kan selv den mest korrekte hund komme til at se forkert ud.
  Træningen af hunden, og god koncentration i ringen kan gøre en stor forskel, og er med til at hunde viser sine bedste kvaliteter frem foran dommeren. Mere om dette i artiklen ” Forberedelse til en udstilling” lidt længere nede på siden.
  Forberedelse til en udstilling
  Der er nogle ting man kan forberede sig på op til en udstilling, og dem vil vi gennemgå her:
  Ringtræning hunde

  At gå rigtigt

  At få kigget på tænder

  At stå korrekt

  Det kræver øvelse for både hund og ejer at gå på en udstilling, og man skal ikke forvente en fuld sucess første gang. Det er sjovt og til tider nervepirrende. Vi vil her beskrive hvad man kan træne hjemmefra inden man tager på udstilling.
  Ringtræning går ud på at vænne hunden til det at være i en ring. Man kan sagtens træne det derhjemme på græsplænen, det er god træning for hunden og den vil med garanti finde det sjovt.
  Ringtræning hunde,  Du skal gøre det samme som man vil gøre på en udstilling, og en god ide er at hente naboen eller en anden ind til at lege dommer. Hunden skal selvfølgelig gå på din venstre side, brug evt. en godbid eller noget legetøj så du kan holde dens koncentration, mens I træner.

  Gå nu rundt i en cirkel så hunden går inderst altså mod uret.

  Hunden skal trave men ikke gå eller galopere af sted. Efter 1 omgang går I nu hen mod dommeren, man går frem, tilbage og slutter fremme. Har man en lille hund stilles den op på et bord og er det en større race stå den på jorden/gulvet.
  Ringtræning hunde,  Dommeren skal nu kigge nærmere på hunden , det kan man træne ved at føle på hunden. Det gør den vant til at blive rørt ved på en lidt anden måde end klap på ryggen. Husk især her at kigge på tænder. Mange hunde er ikke vant til dette og det vil en dommer altid gøre, da de skal sikre sig at alle tænderne er der og at de er korrekt placeret.
  At få sin hund til at stå rigtigt er en kunst og ikke altid lige let, men det er en fryd at se en hund der står korrekt. Når man er i ringen med sin hund er det ikke meningen at den skal sidde. Her skal den stå og helst så den poserer sig godt for dommeren. Hunden er derfor altid placeret med siden til dommeren
  Ringtræning hunde,  For at stå korrekt skal forbenene stå lige og parallelle. Bagbenene stå så trædepuderne er fæstet i jorden og hundens bag vinkler er synlige for dommeren. Dette svinger dog lidt fra race til race.
  Ringtræning hunde, Hovedet skal være fremadrettet og halsen være strakt opad. Det er tilladt at medbringe en godbid i ringen til at holde koncentrationen.