Alene hjemme

Sidst opdateret af .

Alene hjemme

alene hjemme : Men hvorfor gør de det, hundene

, hvorfor ødelægger de, når de er alene hjemme?
Hunden nedstammer fra ulven. Vi har igennem en lang proces fået “skabt” hunden, som vi nu bruger til at opfylde mange af vores forskelligartede behov.
Alene hjemme adskiller sig adfærds- og udseendes mæssige fra ulven på mange måder, men den er stadig et flokdyr. Og et

flokdyr trives bedst, når det er sammen med flokken.

Vi mennesker er blevet hundens flok, og vi voksne, hundens flokledere.
Det vil sige, at når vi forlader hunden, flokdyret, risikerer vi, at dens verden synker i grus, idet en flok i naturen aldrig forlader enkeltindividet.

En anden årsag til, at hunden ødelægger

er understimulering – hunden keder sig. Vi sørger for at motionere hunden fysisk og tror så, det er nok. Ulven er et meget socialt og aktivt væsen, som i naturen arbejder ca. 18 ud af døgnets 24 timer. Den arbejder med næsen, med hovedet og med kroppen for bl.a. at skaffe sig føden.

De sover eller hviler størsteparten af dagen

.De har med andre ord, en masse overskydende psykisk energi, som de skal have brændt af på en eller anden måde. Og det kommer somme tider til at gå ud over bogreolen, sofaen, karmene eller det indvendige af en tørretumbler!

hvad gør vores hunde?

alene hjemme :Men hvad gør man så, for at løse problemet med hunden, der ikke kan være alene hjemme?
Problemet med understimulering giver næsten sig selv. Hunden skal til at arbejde for sin føde, så væk med madskålen og frem med næsearbejde, problemløsning, kropskontrol og kontakt, arbejder man på den måde med sin hund, opbygger og støtter man som hundeejer sit lederskab samtidig med, at det bliver sjovere at være sammen med hunden.

alene hjemme : I forhold til de hunde som ødelægger på grund af angst

, når de er alene hjemme, er forebyggelse naturligvis det bedste og det nemmeste.
Anskaf hunden op til en ferie, hvor man har mulighed for stille og roligt at lære hvalpen, at når man går fra den, kommer man hurtigt igen.
Det er et spørgsmål om tillid og selvstændighed.Jeg bruger legetøj, som den ikke har set i nogle dage, og så smider jeg guffer på gulvet, så hunden bliver belønnet når jeg går fra den, det virker på mine hunde, men om det virker på alle det ved jeg ikke, men prøv.

Husk at det ikke er nok at bare gå en tur med sin hund

, der skal ske noget spændende, ikke hele tiden men en gang imellem, hundetræning er også en mulighed, her møder den andre hunde, som den kan leje med.Alene hjemme , Hundetræning for alle hunde

Læs dette