Godbidder til hunde

Sidst opdateret af .

Godbidder til hundeGodbidder til hunde hjemmelavet, gode råd til at lave dem.

Bagte kødboller : godbidder til hunde

Her hos os er bagte kødboller et hit til træningen.
Man tager bare en pose kødboller lader dem tø op og skærer hver kødbolle i halve eller i 4 stk alt efter hunde str.

Så lægger man dem på en bageplade og bager dem 4-5 min ved 175 grader, roder rundt i kødbollerne og bager igen 4-5 min. Så er de klar til at afkøle og pakkes i poser til træning og i fryseren med dem.

De fedter ikke i lommen, når man har bagt dem.

3 slags godbidder : godbidder til hunde

Man skærer kyllingebryst i helt tynde skiver (det er nemmest at få den helt tynd, hvis man skærer kyllingekødet på en pålægsmaskine, mens det er frossent), lægger dem fladt på en bageplade og tørrer dem ved ca. 70 grader i ca. 2 timer. Skiverne skal være helt tørre, ellers begynder de at rådne.

I den anden opskrift koger man ris i 40 min., så den er helt udkogt. Derefter blender man den med rå kyllingebryst, smører det ud på en bageplade og tørrer det i ovnen i 2-3 timer ved 70 grader, indtil det er helt gennemtørret, så det ikke rådner.
Når massen begynder at stivne, kan man skære den i passende godbid størrelser, så går tørringen hurtigere, og godbidderne er nemmere at håndtere, når de er færdige.

Her er en opskrift, som er rigtig god om sommeren:

En dåse tun røres op i Creme Fraiche og kommes i en isterning bakke eller sættes i små toppe på et
stykke bagepapir og fryses. God for tænderne og for varme hunde.

Godbidder af leverpostej :

godbidder til hunde
Det er ret nemt at lave. Man tager bare en leverpostej, af hvilken slags man nu vil have, og så bager man den bare, til den er helt hård.
Så lader man den stå lidt, og så kan man skære fine små stykker af den. Og så kan man bare lægge den i fryseren, når man ikke skal bruge mere.

Kogt kalvehjerte-kødboller : godbidder til hunde

Kog et kalvehjerte eller 2 i ca. en halv times tid, og lad det derefter stå i vandet 15-20 min. Tag hjertet op – gem vandet – og skær det i små stykker, og giv hunden lidt i skålen som et lækkert og sundt mellemmåltid – eller smid en lille håndfuld ud på græsset, som hunden kan søge efter. En herlig aktivitet og hunde elsker kogt hjerte. Gem resten i mindre portioner i fryseren til senere brug.

Giv hunden lidt af vandet og gem resten

, evt. i mindre portioner, i fryseren. Brug det, når hunden skal have lidt lækkert, når du er i tvivl om hunden får væske nok. Du kan også blande det i hundefoderet som en delikatesse eller kog ris i vandet, når hunden har været syg. Hundene elsker det, og jeg har endnu ikke mødt en hund, som ikke med det samme lappede alt “hjerte”vandet i sig.
Tag en pose kødboller til suppe og læg dem i en bradepande eller et ildfast fad. De skal helst ligge i et enkelt lag. Bag dem ved ca. 180-200 gr. til de er gyldne og sprøde. Jo mere faste de bliver – jo mindre fedtede er de at arbejde med senere. Lad dem køle af og skær dem evt. i 2 eller 4 stykker (jeg plejer normalt at dele dem med fingrene, efterhånden som de skal bruges). Pak dem i mindre portioner i fryseren.

Brug dem til søgeopgaver, træning eller bare når hunden skal have lidt lækkert.

Hjemmebagt kalvemarvben : godbidder til hunde

God hygge og sundt for bl.a. tænderne.

Først tænder man for ovnen og sætter den på ca. 150°C (varmluft) og ca. 175°C ved almindelig ovn.

Når ovnen er varmet op, tager man enten dybfrosne eller friske kalvemarvben, som kan købes i de fleste supermarkeder eller hos slagteren, gerne med noget kød på, og lægger dem i et ildfast fad.
Derefter sætter man dem ind i ovnen på nederste rille og lader dem langtidsstege i ca. 45 min – 60 min, afhængig af om kalvemarvbenene er frosne, og hvor store de er. Husk at holde øje med dem, så de ikke brænder på, evt. regulér lidt på temperaturen under stegningen.

Når de er færdigbagt, tages de ud af ovnen og sættes til afkøling under et fluenet, og derefter er de parate til servering.

Lækker Makrel Guf : godbidder til hunde

Køb en dåse Makrel Guf og en pose havregryn i Fakta eller Netto, bland derefter havregrynet i Makrel Guffen. Tag en stor bageplade i ovnen, læg bagepapir på og form derefter med en lille teske Makrel guffer som små Kokostoppe på bagepladen. Man kan også putte revet gulerod eller æble i, det er kun fantasien, der sætter grænser…:o)…

Kokostoppene skal ind i ovnen, som er forvarmet i en lille halv times tid, til de er brune, lækre og knasende sprøde. De skal derefter køle af, før de er klar til brug. Man kan opbevare dem i en kagedåse pakket ind i bagepapir, og jeg kan næsten garantere jer, at de ville blive en succes for jeres hunde, mine hunde elsker dem.

God fornøjelse…:o)

Hundens godbidder : godbidder til hunde

En god idé til hundens godbidder – som jeg og min hund har meget stor glæde af:

Lever, som jeg koger i 20 min. og derefter tørrer godt i ovnen, for så at skære dem i små terninger. Opbevares på køl.

Min hund Dina, en labrador, elsker (udover mig selvfølgelig) når jeg har lavet disse godbidder, og jeg kan få hende til alskens kunster, når jeg har dem i min lomme. Derudover “klistrer” hun sig op ad mig, når vi går tur – u/snor selvfølgelig.

Kogt leverer : godbidder til hunde

Der skal bruges en stor svinelever, der kan købes i de fleste supermarkeder. Den svinder ind til under det halve.
Koges sammen med et par hvidløg, salt og peber.
Ovnen tændes på 125 grader. Leveren skæres i små tern ca. 1 x 1 cm (alt efter hundens størrelse) Bages i ovnen til stykkerne er semi-bløde.

Ternerne kan sagtens fryses i små poser, så de er klar til træning eller til hygge.
Vandet, leveren er blevet kogt i, kan bruges til at hælde over hundens mad, resten kan gemmes et par dage

kogt lever : godbidder til hunde

skåret i stykke og tørret i ovnen. 2) lever /hjerte ,,,køres en gang i blenderen , blandes i stedet for  i en pakke rugbrødsmix. Smør det ud på bagepapir og ind i ovnen. Hvis nødvendig tørres det bagefter i ovnen – efterfølgende at skære dem i små stykker.

Gode ider til hvad man kan have med til hundetræning

, hunden vil elsker dig for det, og vil du have en hund der bare arbejder for dig, så skift guffer tit, så skal du bare se hvor meget din hund vil lave for dig.Godbidder til hunde som er hjemmelavet, din hund vil elske dig

Læs mere

4 thoughts on “Godbidder til hunde

 • at
  Permalink

  “Bagte kødboller”

  Menes der dem som man kan købe i det fleste dagligvare-butikker, og som passer i en suppe, eller menes der mere i frikadelle stil?

  Mvh Mikkel

 • at
  Permalink

  Jeg ville ikke bruge færdigkøbte kødboller eller frikadeller, da der typisk er alt for meget salt i. Lav kødbollerne/ frikadellerne selv – det er nu min mening. Men så er opskriften selvf. ikke så nem og hurtig.

 • at
  Permalink

  Husk nu at løg og hvidløg er giftigt for hunde – både ift. købte pølser og kødboller, men også ift. den “kogt lever” opskrift du har, hvor du anbefalder at tilføje hvidløg til kogevandet.

 • at
  Permalink

  Fine idéer – men det undre mig du anbefaler færdig leverpostej, da løg er giftig for hunde. Og at du bruger hvidløg og salt i dine opskrifter som også er giftigt for hunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.