Gode hunde råd

Sidst opdateret af .

Gode hunde råd

Gode hunde råd der kan hjælpe din hund

Gode hunde råd :

MEDICIN:

I må under ingen omstændigheder give jeres hunde medicin til
mennesker. En så uskyldig ting som Panodil og lig. er livsfarligt for
hunde

LEGETØJ:

Vi skal finde plastiklegtøj uden PVC. Det er skadeligt for mennesker
og dermed også for hunde.

Gode hunde råd :

FODERTØNDER:

Fødevaregodkendt, dvs. mærket med et glas og
en gaffel. Superfos har dem til 15 kg. foder.

Ellers må i sætte sækken i fodertønden, bare lidt besværligt
at beregne hvor meget der er tilbage.

Der er forskel på hunde og mennesker.

Hvad der er ganske ugiftigt for os, kan være livsfarligt for hunde. »Det kan overraske rigtig mange hundeejere, at deres hund ikke kan tåle alt det, vi mennesker kan tåle, men der en række fødevarer, der kan være farlige eller ligefrem livsfarlige for en hund, og som man skal sørge for, at hunden aldrig får adgang til, jeg anbefaler, at man altid ringer og snakker med sin dyrlæge, hvis hunden har spist noget mistænkeligt. Her er ti almindelige fødevarer, dyrelæger advarer kraftigt imod de følgende ting, du kan se her.
Avocado indeholder stoffet persin, der antages at være meget giftigt for hunde og de fleste andre dyr. Persin findes både i frugtkødet, stenen og planten. Det giftige stof kan give akut celledød i hjertemuskulaturen og i mælkekirtlerne.

Gode hunde råd :

Æblekerner

, kirsebærsten, blommekerner og abrikossten indeholder giftstoffet cyanid, der er ekstremt giftigt. Nogle få æblekerner gør måske ingen skade, men hvis hunden går i gang med at gnaske nedfaldsblommer eller kirsebær i sig, kan det blive en dødelig affære.

Gode hunde råd :

Kaffe og te

indeholder koffein, som påvirker hundens centralnervesystem og hjerte. Hunden vil blive rastløs, få hjerteproblemer, muskelsitren og kaste op. Der er også koffein i kaffegrums, cola og energidrikke som Red Bull.

Gode hunde råd :

Tomater og tomatplanter

kan forgifte hunden. Symptomerne vil være savlen, besværet vejrtrækning, kolik, opkastning, diarre eller forstoppelse.

Gode hunde råd :

Sukkerstoffet xylitol,

som blandt andet findes i slik, kan forårsage et pludseligt fald i hundens blodsukkerniveau. Hunden kan begynde at kaste op, ryste, blive sløv og i alvorlige tilfælde få kramper og blive bevidstløs.

Gode hunde råd :

Alkohol

påvirker dyr på samme måde som mennesker – bare kraftigere, fordi de fleste hunde er mindre end os. Selv små mængder øl eller alkohol kan få hunden til at kaste op.

Chokolade

er en af de store syndere. Og lige så lækkert det er for os, lige så farligt er det for hunde. Chokolade indeholder stoffet theobromine, som hunden kan dø af, hvis den spiser det i større mængder. Jo mørkere chokoladen er, desto farligere er den. 30 gram chokolade er nok til at slå en hund på 15 kilo ihjel. Theobromine får hundens hjerte til at slå meget hurtigere og kan føre til hjerteanfald. Stoffet kan også irritere mave-tarm-kanalen og give maveblødninger, der kan være så voldsomme, at hunden kan dø i løbet af nogle få dage.

Gode hunde råd :

Rosiner og vindruer

kan give hunden alvorlige nyreproblemer, som kan føre til nyresvigt og dermed være dødelige. Hvilke stoffer der ødelægger nyrerne, er ikke helt afdækket. Den giftige dosis er fra én til otte rosiner eller vindruer pr. kilo kropsvægt. Det er ikke alle hunde, der bliver syge. Nogle dyr kan spise rosiner og vindruer hele deres liv, uden at de på noget tidspunkt bliver syge. Andre hunde kan dø af kun ganske små mængder.

Gode hunde råd :

Nødder, især valnødder

og macadamianødder, er giftige for hunde og kan føre til alt lige fra opkast til lammelser og død. Inden for 12 timer kan hunden udvikle forskellige symptomer som at miste balanceevnen, få feber og kaste op. Symptomerne kan forværres, hvis hunden har spist nødderne i chokolade.

Gode hunde råd :

Løg og løgplanter

i alle afskygninger – også blomsterløg – indeholder nogle giftstoffer, der kan ødelægge dyrets røde blodlegemer og give pludselig blodmangel og vejrtrækningsproblemer.

Hundetræning for alle hunde

Hundetræner