Hunden er angst

Sidst opdateret af .

Hunden er angst

Hunden  angst

Hunden er angst for andre hunde/møde andre hunde
Angst for andre hunde skyldes som oftest en kombination af arv og miljø med overvægten på den tidligste miljøpåvirkning – prægning og socialisering. Visse avlslinjer viser udpræget tilbageholdenhed over for andre hunde, men langt de overvejende tilfælde af hunde, som er bange for deres egne artsfæller, kan føres tilbage til en mangelfuld prægning/socialisering.
Hvalpe, som i en alder af 7-16 uger ikke omgås andre hunde og ikke lærer hundesprog at kende, herunder især under- og overlegenheds sprog, kommer aldrig til at få fuldt udbytte af deres forhold med artsfæller.

Det er vigtigt, at hunden har kontakt med andre hunde fra den er hvalp

Hunden er angst : Angstreaktioner hos hunde kan også fremprovokeres af ejeren, uden at denne er klar over det. Hundeejeren bør være meget opmærksom på egne reaktioner, når hans hund møder andre hunde. Ejeren bør som oftest holde sig i baggrunden. Lad hunden selv klare eventuelle problemer og grib kun ind, hvis der er alvorlig optræk til slagsmål.
Gå aldrig lige hen til en anden hund, når du har din i snor.
Sørg altid for at holde øje med din hund, når den leger med andre hunde, kommer de op og sloges, så stik aldrig ben eller arme mellem de to hunde, men forsøg at skille dem ad på anden måde

Hunden er angst : Afvænning

Ignorerer den uønskede adfærd eller afbryd den forbudte adfærd, og start forfra.
Når hunden afbrydes, skal den omgående have ros.
Påvirk hunden til at gøre noget den gerne må gøre
Når den ønskede adfærd udløses, skal hunden have sit markør ord, adfærd belønnes.

Timing

Hunden er angst : Skal markør ordet have fuld effekt, skal markør ordet falde omgående, det vil sige inden for ½ sekund efter adfærden er udløst.
I forbindelse med indlæring bruger vi positiv forstærkning/markør. Vi skal huske på at forstærkning har forskellige *vigtighed* for forskellige hunde i forskellige situationer. Nogle hunde er glade for mad og for andre hunde er en bold en bedre forstærkning, berøring og venlig tale er også måder hvorved man forstærker den ønsket adfærd.
Hunden er angst :

En god måde at træne sin færdighed i

at sige markør ordet på det rette tidspunkt er, at man bruger en træklods, ja bare en genstand, den holder man i sin hånd, taber den på gulvet, og lige så snart den rammer gulvet, så udløser man det valgte markør ord, man finder hurtig ud af at det kræver lidt træning før man kan lave denne øvelse, men er vi gode til at sige markør på dette rette tidspunkt, så vil vores hund også få en hurtigere indlæring,

Hunden er angst : Hundetræning for alle hunde

Med venlig hilsen
Per Kaarup

12 thoughts on “Hunden er angst

 • at
  Permalink

  Hej jeg har en papilion tæve, som slet ikke kan udstå synet af andre tæver. Hun skriger nærmest når hun ser dem. Og så er der nogle hanhunde som Dansksvensk gårdhunde og jackruchels hun heller ikke kan med hvor hun også skriger når hun ser dem. Jeg har haft hunde hele mit liv, både tæver og hanner. Og har aldrig oplevet det før. Men med hende jeg har nu, er det som om det bliver værre med alderen? Jeg har forsøgt med at gå den anden vej, og rose hende når hun ser på mig og ikke de andre. Jeg har forsøgt at få hende til at tænke på andet så som med kommandoer og godbidder, men når først hun begynder kan jeg slet ikke få hende på andre tanker end hvad hun gør i øjeblikket. Jeg er sådan set ligeglad med de andre og hvad folk må tænke, når hund flipper sådan ud. Jeg har forsøgt at lade hende tag kontakten selv men det har ikke været vellykket. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre? Er hun bange ? Eller er det rivaler alle tæver for hende, og hvad kan jeg gøre for at hun får det bedre?
  Hun bliver steriliseret i midten af næste måned. – vil det mon gøre det hele værre? Eller vil hun måske blive mere ligeglad?
  Jeg fik hende da hun var 1år så jeg ved ikke om hun er blevet ordenligt socialiseret da hun var hvalp. Jeg har i hvertfald gjort mit bedste for at socialisere hende. Men det har kun lykkes med hanhunde. Hun har kunne med tæver før, men er med alderen blevet meget mere fjendtlig. Hvad kan jeg gøre for og hjælpe hende?

 • at
  Permalink

  Sørg for at hun kommer til hunde træning, her kan vi træne hendes angst væk

 • at
  Permalink

  Hej, den 23 dec. hentet min mand og søn en gravhund på Nordjyllands Internat, Han er omkring 3 år, han er meget nervøs og bange, han lyster ikke et navn, men vi kalder ham for Luffe. Han kan godt ligge hos os og sove, han er heller ikke renlig, men vi lufter ham så mange gange, han har kun skidt en gang i huset, og tissede en gang. Han render i hælene på os hele tiden, vi har købt en kurv og legetøj til ham og han fik en pose mad med fra internatet, han spiser og drikker som han skal, det er vel et godt tegn, men når vi er ude at lufte ham, og vi møder andre mennesker og hunde, går han i panik, og prøver at stikke af. Vi ved jo ikke noget om ham, men han skulle ikke gå på det internat, jeg læste om ham på Facebook, om alle de hunde de havde fjernet fra et sted, de måtte aflive to hunde. Vi har haft gravhund før, men mange år siden, og mit hjerte blødte, da jeg så ham på billedet, vi er meget glade for ham, men jeg er ked af det, for jeg ved ikke lige hvordan jeg hjælper ham så godt som muligt, så vi kan få en skøn hund ud af ham. Håber du har et godt råd til os, på forhånd tak. Venlig Hilsen Majken Hansen. Stevns.

 • at
  Permalink

  Hej Majken
  jeg kan godt hjælpe, det er jeg sikker på, det kommer dog til at koste jer et del arbejde, og det er ikke sikkert i nogen sinde får en helt normal hund, men kontakt mig i det nye år, så fortæller jeg hvordan vi bygger jeres hund op igen, , har desværre haft en del af sådan hunde, men har kunne hjælpe dem alle sammen

 • at
  Permalink

  Hej jeg har 2 shih tzu på 9 år fra samme kuld. De har begge udviklet angst, især omkring nytårsaften. Derudover er de også blevet angst for blæst, regn og torden. Det bliver værre og værre for hvert år, og efter nytår er de meget angst når det bliver mørkt. De er opmærksom på ALLE lyde og lige meget hvad vi gør, så kan vi ikke berolige eller aflede deres opmærksomhed. Vi har prøvet alt lige fra adfærdsterapeut, dyrlæge med medicin, healing, træning, hunde kiropraktor, helserådgiver med piller til vores ene hund pga angsten går i hendes mave, får ligeledes canabis.. Ja vi har prøvet alt… vi aner ikke hvad vi skal gøre længere. Nu her efter nytår er de slet ikke sig selv, når det bliver mørkt og hvis kun en af os er hjemme, kan man INTET lave pga de er bange. Man skal sidde ved dem konstant og går flere timer før de slapper af, de er opmærksom og piber, lytter og er meget urolige. Vi kan ikke aflede dem længere er umuligt, som sagt bliver det værre for hvert år der går.
  Er der overhovedet mere at gøre?
  Vi vil helst ikke aflive dem, de er vores børn men hvad er værdigt for dem efterhånden. Om dagen er de ligeledes bange for at være alene hjemme. Min kæreste og jeg er flyttet i hus i april og de virker ikke så trygge her, så har ligeledes fået en healer ud for at rense vores hus for dårlig energier for at se om det hjalp, igen uden held, men når jeg så kommer hjem er de glade og dejlige hunde, så længe der ikke er mørkt og høje lyde.
  De får 3-4 gå turer om dagen, morgentur på ca 30 time, så er de alene 4-5 timer og derefter gå tur i skoven eller andre steder på ca 1 time. En ny gå tur inden vi spiser, hvis de gider og ellers inden vi går i seng. De bliver derudover leget med og aktiveret med næsen, enten i haven med spor af kylling eller via aktivitets legetøj.
  Har trænet lyde med dem, men med det samme det er udenfor og de rigtige lyde så er det galt. Har trænet med alene hjemme rutine, men uden held.
  Jeg er ved at blive meget stresset over mine kære hunde, og aner ik længere hvad der er rigtig og forkert at gøre længere.. derudover dræner det vores forhold rigtig meget.
  Er der mere at gøre eller er vi der hvor vi er nød til at tage sidste skridt 🙁
  Hilsenen meget frustreret hunde ejer

 • at
  Permalink

  Hej
  hold da op, kan læse at du laver mange fejl, jeg tror at du har gået hos en masse som ikke viste hvad det handlet om, om man kan gøre noget ved jeg ikke, jeg har jo ikke set dine hunde, men man kunne forsøge at gøre det som virker, men det er ikke noget der bare forsvinder, og det kræver en stor indsats fra jeres side, for som jeg læser dit brev, så skyldes det meste at det, at i ikke har handlet som man skal gøre, men ring, så fortæller jeg det som jeg ved, jeg har haft gennem tiden rigtig mange hunde med de samme problemer som jeres, om det så har været lige så slemt som jeres to hunde det ved jeg ikke, vis du ringer så skal du vide at det ikke koster noget

 • at
  Permalink

  Kære Per jeg har et spørgsmål ang mine egne hunde og en god veninde der lige har fåe et hunde hvalp der har været hos hende i en og en halv uge nu.vi ønsker begge at hundene stille og roligt kunne lære hinanden at kende, så vi forsat kunne besøge hinanden( det kunne vi ikke med hendes gamle hund der nu er død) min lille silke CH hua hua, og min store er begge glade for hinandens selskab men den lille er bange for næsten alting( rendEr hjem hvis vi møder nogen på vores daglige gåtur) den store er rolig og sat lader sig ikk sådan hidse sig op. Den lille ny hvalp( gylden labrador retriver) er en noget nevøs hund, den kommer fra et ordentligt sted, men må have nogle nervøse træk med fra sine forældre. ( den kommer ikke frem når de får gæster sætter sig ned og kigger, går ikke hen og snuser som de fleste hunde ville gøre). Altså hvodan arrangerer vi mødt mellem hunden så det bliver en god oplevelse for alle????
  Venlig hilsen og tak for dine fine svar Marianne

 • at
  Permalink

  Har selv en chih Tzupå snart 3 år som også virker meget angst / stresset ved børn og mange gæster hun gisper og kan ikke finde ro hvis vi røre hende knurrer hun og kan snappe og en hund må ikke snappe siger min datter

 • at
  Permalink

  der er flere ting som du gør forkert, men ring, det tager for lang tid at skrive

 • at
  Permalink

  her skal der arbejdes lidt med din hund, find et godt trænings sted, så kan du nemt træne det væk

 • at
  Permalink

  Hej Mette, er ked af sige det, men du laver godt mange fejl, ring vis jag skal forklare hvad du gør forkert

 • at
  Permalink

  Hej Per,
  Jeg har en chihuahua hvalp på 5 mdr. hun var bange for ALT da jeg fik hende, de fleste lyde, hunde og mennesker. Det har krævet daglig træning og idag kan hun omgåes andre hunde og er ikke angst for verden udenfor længere men ingen mennesker kan komme til hende. Jeg træner daglig socialisering med hende, hun møder hver dag mindst en person, i starten kastede de godbider til hende men nu tør hun at tage godbidden fra hånden men hvis de prøver at klappe hende så bliver hun meget bange så har bedt folk om ikke at røre hende og lade hende komme til dem men det sker desværre ikke. Da hun har mødt min mor mindst 20 gange så lod jeg hende prøve at løfte hende og det resulterede i at hun rystede helt vildt meget. Sidst min mor var på besøg, der endte hunden med at ligge og sove i sofaen lige ved siden af hende og hun kom selv over men selvom vi ses hver uge så er det lige som om at vi skal starte forfra hver gang hun kommer. Det gør virkelig ondt på mig, at se hende så bange og nogle gange er jeg lige ved at give op og tænke at alt den daglige træning ikke nytter noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.