Hunden er angst

Sidst opdateret af .

Hunden er angst

Hunden  angst

Hunden er angst for andre hunde/møde andre hunde
Angst for andre hunde skyldes som oftest en kombination af arv og miljø med overvægten på den tidligste miljøpåvirkning – prægning og socialisering. Visse avlslinjer viser udpræget tilbageholdenhed over for andre hunde, men langt de overvejende tilfælde af hunde, som er bange for deres egne artsfæller, kan føres tilbage til en mangelfuld prægning/socialisering.
Hvalpe, som i en alder af 7-16 uger ikke omgås andre hunde og ikke lærer hundesprog at kende, herunder især under- og overlegenheds sprog, kommer aldrig til at få fuldt udbytte af deres forhold med artsfæller.

Det er vigtigt, at hunden har kontakt med andre hunde fra den er hvalp

Hunden er angst : Angstreaktioner hos hunde kan også fremprovokeres af ejeren, uden at denne er klar over det. Hundeejeren bør være meget opmærksom på egne reaktioner, når hans hund møder andre hunde. Ejeren bør som oftest holde sig i baggrunden. Lad hunden selv klare eventuelle problemer og grib kun ind, hvis der er alvorlig optræk til slagsmål.
Gå aldrig lige hen til en anden hund, når du har din i snor.
Sørg altid for at holde øje med din hund, når den leger med andre hunde, kommer de op og sloges, så stik aldrig ben eller arme mellem de to hunde, men forsøg at skille dem ad på anden måde

Hunden er angst : Afvænning

Ignorerer den uønskede adfærd eller afbryd den forbudte adfærd, og start forfra.
Når hunden afbrydes, skal den omgående have ros.
Påvirk hunden til at gøre noget den gerne må gøre
Når den ønskede adfærd udløses, skal hunden have sit markør ord, adfærd belønnes.

Timing

Hunden er angst : Skal markør ordet have fuld effekt, skal markør ordet falde omgående, det vil sige inden for ½ sekund efter adfærden er udløst.
I forbindelse med indlæring bruger vi positiv forstærkning/markør. Vi skal huske på at forstærkning har forskellige *vigtighed* for forskellige hunde i forskellige situationer. Nogle hunde er glade for mad og for andre hunde er en bold en bedre forstærkning, berøring og venlig tale er også måder hvorved man forstærker den ønsket adfærd.
Hunden er angst :

En god måde at træne sin færdighed i

at sige markør ordet på det rette tidspunkt er, at man bruger en træklods, ja bare en genstand, den holder man i sin hånd, taber den på gulvet, og lige så snart den rammer gulvet, så udløser man det valgte markør ord, man finder hurtig ud af at det kræver lidt træning før man kan lave denne øvelse, men er vi gode til at sige markør på dette rette tidspunkt, så vil vores hund også få en hurtigere indlæring,

Hunden er angst : Hundetræning for alle hunde

Med venlig hilsen
Per Kaarup

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hunden er angst

 • at
  Permalink

  Hej jeg har en papilion tæve, som slet ikke kan udstå synet af andre tæver. Hun skriger nærmest når hun ser dem. Og så er der nogle hanhunde som Dansksvensk gårdhunde og jackruchels hun heller ikke kan med hvor hun også skriger når hun ser dem. Jeg har haft hunde hele mit liv, både tæver og hanner. Og har aldrig oplevet det før. Men med hende jeg har nu, er det som om det bliver værre med alderen? Jeg har forsøgt med at gå den anden vej, og rose hende når hun ser på mig og ikke de andre. Jeg har forsøgt at få hende til at tænke på andet så som med kommandoer og godbidder, men når først hun begynder kan jeg slet ikke få hende på andre tanker end hvad hun gør i øjeblikket. Jeg er sådan set ligeglad med de andre og hvad folk må tænke, når hund flipper sådan ud. Jeg har forsøgt at lade hende tag kontakten selv men det har ikke været vellykket. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre? Er hun bange ? Eller er det rivaler alle tæver for hende, og hvad kan jeg gøre for at hun får det bedre?
  Hun bliver steriliseret i midten af næste måned. – vil det mon gøre det hele værre? Eller vil hun måske blive mere ligeglad?
  Jeg fik hende da hun var 1år så jeg ved ikke om hun er blevet ordenligt socialiseret da hun var hvalp. Jeg har i hvertfald gjort mit bedste for at socialisere hende. Men det har kun lykkes med hanhunde. Hun har kunne med tæver før, men er med alderen blevet meget mere fjendtlig. Hvad kan jeg gøre for og hjælpe hende?

 • at
  Permalink

  Sørg for at hun kommer til hunde træning, her kan vi træne hendes angst væk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *