hunden kommer ikke når jeg kalder

Sidst opdateret af .

hunden kommer ikke når jeg kalder

hunden kommer ikke når jeg kalder :

Det er til stor irritation og begrænset frihed for hunden, hvis ikke man kan stole på at den kommer når man kalder.

hunden kommer ikke når jeg kalder :

Nogle af de typiske årsager er at man simpelthen ikke har øvet det nok, helt fra hunden var hvalp. Det er en øvelse/proces der skal holdes ved lige. Meget intensivt i starten, og lidt mere afslappet når først det fungerer.

hunden kommer ikke når jeg kalder :

Basisindlæring af indkald.

For at være rimelig sikker på succes, er det en god idé at være udstyret med virkelig lækre guffer – det kan være pølsestykker, frikadelle eller lidt ost i tern. Hunden må godt vide at du har det i lommerne.
hunden kommer ikke når jeg kalder :

Så slippes hunden løs

på et område hvor der ikke sker så meget, der skal heller ikke være frygt for biler eller andet farligt i nærheden. Når hunden har snuset lidt rundt, går du ligeså stille den anden vej. Kig gerne på hunden, og i det splitsekund den lige skal se hvor du er – så kalder du hundens navn og ”kom” med den gladeste stemme du kan.

Når hunden er på vej til dig,

må du gerne rose undervejs. Sig evt. dygtig eller ja, ja, ja. Dette er for at fortælle hunden at aktiviteten på vej til dig er det du vil have.
hunden kommer ikke når jeg kalder : Når hunden så kommer hen, giver du guffer, og lader den løbe igen.
Denne slags indkald skal man lave nogle gange, og indimellem kan man putte snoren på igen.
Men det er netop vigtigt at et indkald også bare er for at få en godbid, og ikke ens betydende med at turen er slut, snoren kommer på – og nu skal vi hjem.

hunden kommer ikke når jeg kalder :

Hvis ikke hunden kommer med det samme,

så sæt farten op i modsat retning, sig evt. spændende lyde – og ja, det er også tilladt at vifte med armene blot for at skabe sig opmærksomhed (hos hunden og andre som måtte kigge på)…

hunden kommer ikke når jeg kalder : Husk at det ALTID skal være positivt og godt at komme. Skæld ALDRIG hunden ud for at komme hen til dig. Og det er uanset hvor længe den har været om det. Vores hunde går hverken med ur, eller kender klokken, så de ved ikke hvis de er for sent på den. Det eneste man opnår ved at skælde hunden ud, er at den endnu mindre vil hen til os en anden gang.

hunden kommer ikke når jeg kalder :

Hvis hunden er svær at kalde til sig,

er det mere relevant at kigge på om man helt generelt er spændende nok, til at hunden vil vælge én. Og hvis ikke det, så er det bare om at få sat gang i nogle positive og spændende aktiviteter, som får hunden til at synes endnu bedre om det fælles samvær.

hunden kommer ikke når jeg kalder : Hundetræning for alle hunde

2 thoughts on “hunden kommer ikke når jeg kalder

 • at
  Permalink

  Hej 🙂
  Jeg har så stor fornøjelse af at læse om dine tips mv, vi skal til at overtage en 2 årig blanding rottweiler og irsk setter.
  Hendes største problem er at hendes jagt instinkt kan blive så tydeligt (især ved smådyr, og desværre også meget små hunde), at hun ikke er til at få vendt rundt hvis hun først er sat i sving. Jeg vil selvfølgelig træne i det små med hende. Og vise hende at det ALTID er godt at komme “hjem”, men har du nogle fif ift at jagtinstinket træder så tydeligt i karakter?
  Glæder mig meget til at høre mere fra dig 😉
  Mvh sabrina hamann

 • at
  Permalink

  Det er alså et lang svar, og denne side er ikke en dabat side, så hvor gerne jeg end vl hjælpe dig, så må du finde svar et andet sted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.