hunden trækker

Sidst opdateret af .

hunden trækker

hunden trækker når vi går tur

hunden trækker i snoren er en af de ting, som hundeejere oftest klager over. Og det er da også et meget irriterende problem. Det, som skulle have været en hyggelig tur, udvikler sig hurtig til et stort irritationsmoment. Hunden trækker hele tiden af sted med ejeren, og ejeren skælder hele tiden ud og trækker tilbage i snoren. Lad mig sige med det samme, at hunden ikke trækker for at irritere sin ejer, eller fordi den er ulydig.
hunden trækker :

Nogle hunde trækker kun lige, når de kommer ud.

De har så meget energi og er stressede af forventning til, hvad turen vil bringe. Det kan være svært at lære disse hunde ikke at trække. Oftest bliver det da også bedre jo længere her på turen, man kommer. Andre hunde har simpelthen aldrig lært at gå i snor uden at trække.
hunden trækker :

Hunde lærer sig at trække i snoren,

fra de er små hvalpe. Hvalpe får nemlig meget ofte lov til at trække deres ejer derhen, hvor de gerne vil snuse eller gå. På den måde får hvalpen en forstærkning for at trække i snoren. Og adfærd der bliver forstærket bliver gentaget.
hunden trækker :

Hvad skal man så gøre for at lære hunden ikke at trække i snoren?

Det hjælper ikke at trække tilbage eller hugge i linen. På den måde arbejder du med straf. Og straf virker kun, når det hele tiden opretholdes. I det øjeblik du ikke straffer din hund, tror den, at den gør det rigtige.
hunden trækker :

Et andet problem er, at hunden oplever dig som aggressiv,

når du rykker i snoren. Aggressivitet har til formål at øge afstand. Derfor er det, du beder hunden om set med dens øjne at gå længere væk fra dig. Altså det stik modsatte af, hvad du egentlig ønsker: at hunden kommer tættere på. Hvis hunden skal gøre, som du vil have, skal den gå imod sin natur og negligere det, den oplever. Det skaber utryghed og giver dårligt lederskab.

En anden ikke uvæsentlig indvendig mod ryk i snoren er,

at du øger risikoen for at lave en ryg- eller nakkeskade på din hund. Sætninger som “bare ryk, til hovedet falder ikke af – det tager hunden ikke skade af” skal du ikke købe. Nej, hovedet falder ikke af. Men hunden får højst sandsynligt ondt i ryggen og nakken. Samtidig skaber denne form for behandling afstand, og nogle hunden trækker : hunde bliver ligefrem angste for halsbåndet.

Det er flere måder at lære din hund at gå pænt på.

Ens for dem alle er, at de kræver tålmodighed og overskud. Det er ikke noget, du skal træne, når du er på vej et eller andet sted hen. For så kommer det til at tage alt for lang tid. Du bliver også stresset og mister tålmodigheden. Og uden tålmodighed går den ikke. Derfor er det noget, du skal træne selvstændigt.
hunden trækker :

Hvad er det, hunden vil have, når den trækker i snoren?

Den vil fremad – hurtigt. Okay, så kan vi bruge det at komme frem som en forstærkning. Det gøres på følgende måde: Hunden trækker i snoren, og snoren bliver stram. Når det sker, stopper du op og venter. Du skal ikke sige eller gøre noget. Bare vente. Nogle gange skal du vente længe, så tålmodighed er en god ting. I det øjeblik snoren er slap, går du videre. “Hurra” tænker hunden og gør, som den plejer – trækker i snoren, som bliver stram igen. Okay, tænker du, stopper op og venter, til snoren bliver slap for så at gå videre. På et eller andet tidspunkt finder hunden ud af, at det ikke virker at trække i snoren.

Der er ikke længere en forstærkning forbundet med det.

Tværtimod er der nu en forstærkning forbundet med ikke at trække i snoren. Og som sagt før: Adfærd, der forstærkes, gentages.
hunden trækker :

En anden måde at træne det på er at vende sig om og gå den anden vej,

så snart hunden trækker i snoren. Det handler ikke om at trække igen, men om at vende om og gå, så hunden må følge med. På et eller andet tidspunkt finder hunden ud af at det ikke er særligt rart, at den hele tiden bliver trukket væk fra det, som er spændende. På et tidspunkt begynder hunden at holde mere øje med dig.

Det er i princippet det samme som før.

Det, som hunden, gerne vil, bliver afbrudt, når snoren er stram. Og fortsætter først, når snoren er slap. Forstærkningen er stadig den samme – at komme frem i verden.
hunden trækker :

På nogle hunde virker det at slippe snoren,

hver gang den bliver stram. Det er simpelthen ikke sjovt at trække, hvis der ikke er nogen at trække i. Dette indebærer selvfølgelig, at du går et sted, hvor hunden ikke kan komme til skade, hvis den løber fra dig.
hunden trækker : For at gøre det nemmere for hunden kan du forstærke yderligere ved at fortælle hunden, hvor dygtig den er, når den ikke trækker i snoren. Det er altid en god ide at fortælle sin hund, når det gør det rigtige, og ignorere, når den gør det forkerte.

Med hunde, der trækker, stopper vi op for at vise hunden,

hvad det er, vi ikke vil have. Vi giver altså hunden et valg. Træk i snoren, og du kommer ikke videre. Lad være med at træk i snoren, og du kommer videre. Det er ofte den type indlæring, som vores hunde lærer mest af.

Det er min erfaring, at hunde, der har for kort snor,

trækker mere. Så lav snoren lidt længere. Hvis hunden ikke kommer ud og løbe frit, så køb en flexline. Hunde har brug for at undersøge deres omgivelser. Det er en del af deres naturlige adfærd. Hvis snoren er for kort, bliver de nødt til at trække i den for at komme omkring.

Hunde skal ikke gå plads, når de er ude at gå tur.

Lad være med at bruge det som løsning. Og vi går vel egentlig også tur med hunden for hundens skyld og ikke for vores. Du risikerer også at ødelægge plads, hvis du går rundt og er sur hele tiden for at få hunden til at blive ved siden af benet. Plads skal være noget rart og aldrig forbundet med skæld ud og sure miner.

For at bryde den onde cirkel kan du købe forskellige hjælpemidler.

Jeg syntes, du skal bruge et almindeligt halsbånd eller helst en sele til din hund. Et kvælerhalsbånd er kun nødvendigt, hvis du vil bruge det til at trække i. Og det mener jeg ikke er nødvendigt.

Det stopper heller ikke hundens trækkeri.

Tværtimod går hunden bare rundt og lyder som om, den er ved at dø.

Gå pænt selen er heller ikke en god ide.

Den går ind og trykker på nerver og blodåre under hundens forben. Der er eksempler med hunde, der har fået kramper af den. Prøv at forestille dig, at du får spændt noget rundt om armen ved armhulen. Meget hurtigt vil armen begynde at sove, og det er en ret ubehagelig følelse. En anden Et andet modargument er, at når du bruger gå pænt selen, arbejder man med negativ forstærkning, altså noget hunden vil slippe for, i stedet for positiv forstærkning, noget hunden gerne vil have.
hunden trækker :

Som hjælpemiddel kan jeg kun anbefale haltien.

Det er en grime, som du sætter rundt om hundens snude. Snoren fæstnes så nedenunder. Når hunden trækker, drejes hundens hoved, og den forhindres i at trække. Når du bruger en halti, må du ALDRIG trække i din hund, fordi du kan lave skader på den. Du skal heller ikke gå med sin hund i flexline, når den har haltien på, fordi det kan give samme ryk, når hunden bliver ivrig og løber fremad. Haltien er til at gå tur med på gader og veje.

Og ikke når hunden skal udfolde sig.

Haltien skal kun bruges som et middel til at bryde en dårlig vane, og du skal samtidig træne sin hund i at gå pænt. Når hunden har lært det, lægges Haltien væk .

Nyhed

Der er kommet en sele som er super god for hundene, meget nemmere at tage på og af

det skader ikke at tilmelde sig til hundetræning

hunden trækker

Hundesele for roligere gåture uden træk.

Skåner nakke ryg på både hund og ejer.
Ergonomisk for hunden.Anbefaler dog ikke at bruge den før hunden har lært at gå, uden den trækker

Hundesele der er ergonomisk udformet til hunden.

Foruden at Extension modvirkning belastning på hundens ryg og nakke, så er VGW Bälte®Extension også kendt for at give hunden en beroligende påvirkning på gå-turen og udformningen af selen og placeringen af linen, gør at føreren kan stoppe hunden hver gang uden at belaste muskler og led. Produktet er patenteret.

VGWBälte®Extension er rost af dyrlæger og hunde fysioterapeuter for dens gode effekt på hundens fysik. Hunden kan røre sig i Bältet og muskler og led kan arbejde på naturlig måde.

Produkterne med varemærke VGVBälte® er testede af hundeejere, instruktører, hundepsykologer eller dyrlæger inden de lanceres.

EN SVENSK SENSATION

At hunden trækker på gå-turen er desværre ikke unormalt. Mange Hundeejere har det samme problem. NovaDog har her fremstillet et produkt for at gøre dine gå-ture med hunden mere afslappende.

– VGWBälte®Extension

KONTROL MED HUNDEN

Da linen fæstnes på brystet, bliver effekten at du kan holde imod og bremse hunden, uanset hvor stærk den er. Istedet for bare at trække fremad, får bæltet hunden til at vende sig og få kontakt med dig istedet for bare at tænke fremad.

FORBEDRER HUNDENS BEVÆGELSESMØNSTER

VGWBälte®Extension er rost af dyrlæger og hundefysioterapeuter for sin positive effekt på hundens fysik. Hunden kan røre sig frit i bältet og muskler og sener kan arbejde på en naturlig måde. VGWBälte®Extension modvirker også ujævn ledbelastning.

HUNDEN KAN ÅNDE

VGWBälte®Extension forårsager ikke tryk mod halsen, både spiserør og luftrørkan fungere korrekt. Bältet skal sidde bekvemt på hunden for at give den bedste effekt.

BEROLIGENDE EFFEKT

Flere hundpsykologer beskriver, hvor meget roligere hunden bliver efter at have anvendt bältet et stykke tid. Effekten som gør at du kan stoppe hunden kommer med det samme. Den beroligende effekt kan tage lidt længere tid.

Kombiner aldrig halsbånd med VGWBälte®Extension

LANGE GÅ-TURE

Eftersom din hund kan være utrænet, hvis du tidligere grundet en urolig og trækkende hund, har gået korte ture, bør du tænke på at trappe længden langsomt op, for at undgå muskelskader.

One thought on “hunden trækker

  • at
    Permalink

    Hvor kan man købe vgw bælte extension

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.