Løbsk tæve lugter ikke

Sidst opdateret af .

Løbsk tæve lugter ikke

Løbsk tæve lugter ikke, hvordan kan det lade sig gøre

Hvad gør man vis ens tæve er gået i løbetid, og man står og skal til konkurrence eller udstilling, ja der er mulighed for at købe nogle piller som tager lugten, de hedder Klofyl tapletter, og kan købes på apoteket, har aldrig prøvet dem selv, men efter hvad jeg høre, så virker de, lige så snart tæven bløder 1-2 piller pr. 5 kg hund, to gange om dagen, start gerne to døgn før tæven kommer i løbetid.

Vi ved jo alle sammen godt,

at gør vi ikke noget ved problemet, så kan man ødelægge dagen for rigtig mange hanhunde ejer, og det ville være synd, for deres ejer, og han hunden, som har rigtig svært ved at styre sig, når der kommer en løbsk tæve.

Løbsk tæve : Tæver og løbetid

Af dyrlægerne Helle Busk og Natascha Schmidt-Svejstrup

Løbsk tæve lugter ikke : Er der mange tæver i løbetid i øjeblikket?

Det er især ejere af hanhundene, der stiller os det spørgsmål lige nu. De har nemlig opdaget, at deres hanhund gør alt for at følge duften af en løbsk tæve i nærheden. Hunden bryder ud af haven, er ukoncentreret, vil ikke spise, ejeren kan ikke kalde den til sig i parken eller den står og hyler ved havelågen!
Ja, der er mange tæver i løbetid lige nu, men i bund og grund kan man støde på løbske tæver hele året rundt.

Hos de fleste tæver starter den første løbetid omkring 7-9 måneders alderen.

Hos små racer lidt tidligere end hos store racer. Alderen kan dog variere og det er ikke ualmindeligt, at en stor hund først kommer i sin første løbetid, når den er omkring 12-18 måneder.

Løbsk tæve lugter ikke :

Løbetiden varer ca. 3 uger,

men kan også variere i længde. En god indikator for hvornår hunden er tæt på sin løbetid er som sagt hanhundene; de snuser tæven bagtil og lader hende vide, at hun er ganske interessant. (Det er derfor god skik at undgå hundeparkerne under løbetid..)Desuden svulmer den ellers så lille og indfaldne skede op til 2-4 gange normal størrelse.

Løbsk tæve lugter ikke :

I den første halvdel af løbetiden bløder hunden med frisk,

højrødt blod. De fleste tæver er gode til at holde sig selv og omgivelserne rene, mens andre er knap så ihærdige med at gøre rent efter sig. Her kan man udstyre hunden med en ”løbetidstrusse” og håbe på, at hunden tillader udstyret og ikke bider trusserne af! Husk blot at tage trusserne af hunden, når den skal luftes..

Løbsk tæve lugter ikke :

I den sidste halvdel af løbetiden

, hen imod ægløsningen, aftager blødningen og sekretet bliver mere klart og vandigt. Ægløsningen finder typisk sted mellem dag 12 og 14, men også her er der store variationer. Vil man kende det præcise tidspunkt for ægløsningen og dermed også det optimale tidspunkt for parring, kan man hos sin dyrlæge få målt tævens progesteron ved en blodprøve.

Trænings pladsen i Vordingborg,

betjener hunde fra Lundby,Vordingborg,Mern,Møn,Stege,Præstø,Langebæk,Tappernøje ,Køng, Lundby, Svinø, Sværdborg,Udby,bogø

Læs mere

Læs også